Bonnefanten­museum Maastricht

Over het museum

Het Bonnefantenmuseum verzamelt en presenteert markante kunstgeschiedenissen en brengt verbindingen tot stand tussen kunstpraktijken en de gemeenschap. Het Bonnefantenmuseum ligt in het architecturaal interessante stadsdeel Céramique. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht. In het museum is er de museumwinkel met een interessant assortiment en het uitnodigende museumcafé Ipanema. Kom en ontdek meer over actuele tentoonstellingen en evenementen in het Bonnefantenmuseum, een kunstmuseum dat zich ontwikkelt tussen traditie en innovatie.

Wat is hier nog meer?

Het Bonnefantenmuseum ligt in het architecturaal interessante stadsdeel Céramique. Markant daaraan is de met zink beklede koepeltoren van het museum, de befaamde cupola. Imponerend is ook de beroemde Treppenstraße (trapstraat) die naar de tentoonstellingsruimten leidt. Aldo Rossi beschouwde het museum als een kijkfabriek. Bovendien vullen de tijdelijke tentoonstellingen, de collectie hedendaagse kunst en oude kunst elkaar perfect aan. Naast het tentoonstellingsprogramma wordt een schat aan onderwijsaanbod georganiseerd, zoals lezingen, rondleidingen, workshops en kunstcursussen. Word een fan van het museum online en blijf op de hoogte van nieuwe tentoonstellingen! Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Tips over het museum

Informatie en tips over het museum en de Maastricht, de „meest Europese stad van Nederland“ op www.vvvlimburg.nl/regio-vvvs/maastricht

Rusttijden

Er is een museumcafé, Ipanema, in het museum. Het is niet toegestaan ​​om te picknicken in het museum of om ander voedsel mee te nemen. Maar in de buurt is ook een stadspark waar je naartoe kunt gaan.

Toegankelijkheid

Het museum is geschikt voor minder mobiele bezoekers Het museum is grotendeels rolstoel toegankelijk. Ook is er een lift naar alle verdiepingen. Op elke etage staan banken en draagbare museum krukken. Er is een invalidentoilet op de begane grond. Let op: De derde verdieping is alleen toegankelijk via de lift en de trap aan de zuidzijde op de tweede verdieping. Tentoonstellingen op deze verdieping zijn voor bezoekers in een rolstoel beperkt te bekijken. Indien gewenst kunt u voorafgaand aan uw bezoek een rolstoel reserveren via +31 (0)43 329 0111 of aanmelden@bonnefanten.nl. Er is een invalideplaats op het eigen parkeerterrein van het museum. Q-park garage Bonnefanten heeft geen lift!