Kasteel Hoensbroek

Over het museum

Een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa. Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is een belevenis voor jong en oud. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes komen avonturen uit verre verledens tot leven. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Volg de route in de kasteelbrochure of volg een spannende kasteelspeurtocht. Het oudste deel van het kasteel stamt uit 1250. Dwaal door de meer dan veertig prachtig ingerichte kasteelvertrekken van dit grootse museumkasteel. Bewonder de roemrijke zalen uit de achttiende eeuw met prachtige plafondschilderingen, kroonluchters en goudgelijste afbeeldingen van de Gravin van Hoensbroek. Betreed de middeleeuwse uitkijk- en verdedigingstoren. In de kerker gaat langzaam het licht uit, terwijl achter je de deur in het slot valt. En ga zeker ook op zoek naar de Geheime Kamer. Als je er bent, dimt langzaam het licht…

Wat is hier nog meer?

Wil je op eigen gelegenheid het kasteel bezoeken? Of liever onder begeleiding alle bijzondere plekjes ontdekken? Samen spelen en speuren met de kids? Zoek je een bijzondere invulling voor een kinderfeestje of workshop? Alles kan bij Kasteel Hoensbroek! Daarnaast hebben we het hele jaar door allerlei leuke evenementen, beslist de moeite waard.

Tips over het museum

Winkelcentrum Hoensbroek en wandelgebeid. Verder info zie website.

Rusttijden

Horeca binnen kasteel aanwezig en centrum van Hoensbroek. Alles binnen 400 meter. Voor een hapje en drankje kun je terecht bij ‘Domestique Plaats’, onze sfeervolle kelderkeuken in het slotgebouw. Bijvoorbeeld voor een kopje koffie of thee met echte Limburgse vlaai of een broodje. Ook voor kinderfeestjes of andere feestelijke gelegenheden zijn er diverse mogelijkheden. En schijnt buiten het zonnetje? Dan kun je heerlijk genieten op het terras op het plein. Heeft u een allergie? Meld het ons.

Toegankelijkheid

Gedeeltelijk geschikt voor gehandicapten, deel van het kasteel beschikt over lift. Kasteel Hoensbroek heeft als enige kasteel in Nederland een lift en is grotendeels rolstoel toegankelijk. Dat is echt uitzonderlijk. Ook is er een invalidenparkeerplaats op onze gratis parkeerplaats, zo’n vijftig meter van de ingang. Er geldt een gereduceerd tarief voor bezoekers met een beperking en één begeleider. Alhoewel het kasteel een groot aantal trappen en treden kent, is het tegelijkertijd heel toegankelijk. Ben je moeilijk ter been of afhankelijk van een rollator? Speciaal voor jou hebben we een route uitgestippeld. Aansluitend kun je de rest van de zeventiende-eeuwse vleugel bezoeken in het Slotgebouw. Overigens kun je voor de duur van je bezoek een rolstoel lenen. Laat het weten aan de kassa. Let op: om zeker te zijn dat er een rolstoel beschikbaar is kun je vooraf reserveren. Neem contact op met de afdeling Reserveringen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00 uur, telefoonnummer: 045-5605283.