Kreismuseum Zons

Over het museum

Het Kreismuseum Zons neemt bezoekers met wisselende tentoonstellingen rond thema’s uit de toegepaste kunst, kunstnijverheid en cultuurgeschiedenis steeds weer opnieuw mee op een ontdekkingsreis. In de permanente tentoonstellingen worden stukken uit een grote verzameling tinnen jugendstilvoorwerpen, wandkleden van Prof. Helmut Hahn en een kleine archeologische collectie rond de geschiedenis van het kasteel gepresenteerd.

Tips over het museum

Het museum maakt onderdeel uit van het zeer goed bewaard gebleven kasteelcomplex Friedestrom. Het ligt middenin het historische stadje Zons, dat ook zeker het verkennen waard is. Met de prachtige kasteeltuin en de perfecte ligging nabij de Rijn zijn er volop mogelijkheden om te wandelen en flaneren.

Rusttijden

De oude stadskern van Zons biedt talrijke eetgelegenheden voor de kleine en grote trek. In het museum is er bovendien een klein café aanwezig. Hier kunt u echter alleen iets drinken. Een arrangement met koffie en gebak is voor groepen op afspraak mogelijk.

Toegankelijkheid

De tentoonstellingsruimtes in het museum zijn met een rolstoel grotendeels toegankelijk (platformlift, max. 300 kg draagkracht). Met uitzondering van speciale evenementen is het echter niet mogelijk de lift in het weekend te gebruiken. De historische gewelfkelder van het kasteel is voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk. Aan de rondleidingen rondom het kasteel kan met rolstoel of rollator prima worden deelgenomen. Om het bezoek van uw groep of klas van tevoren zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden, willen we u vragen het vooraf bij ons te melden indien er voor één of meerdere leerlingen extra ondersteuning nodig is.