Museum Goch

Over het museum

In de collectie van het Museum Goch presenteren we historische werken naast modernere kunst. Het idee is zo onafhankelijk van de tijd waarin ze zijn gemaakt een interessante en spannende dialoog tot stand te brengen tussen de afzonderlijke werken. Door het jaar heen organiseren we gemiddeld zeven wisselende tentoonstellingen en presenteren parallel daaraan onze permanente collectie.

Wat is hier nog meer?

Het museum beschikt over een kunstwetenschappelijke bibliotheek. Voor meer zoekgemak is de collectie van de bibliotheek in de afgelopen jaren systematisch gedigitaliseerd. Mocht u hier een kijkje willen nemen, verzoeken we u zich van tevoren telefonisch aan te melden.

Tips over het museum

Goch ligt in het uiterste westen van de Nederrijn, nabij de grens met Nederland. Het museum zelf bevindt zich in het historische gebouw van het voormalige Amtsgericht (kantongerecht) en op loopafstand van de binnenstad en het station. Op weg naar het marktplein passeert u halverwege de laatste bewaard gebleven stadspoort. Op de markt staan één van de oudste patriciërswoningen van de Nederrijn en het geboortehuis van de heilige Arnold Janssen.

Rusttijden

Op het marktplein en op de weg daarnaartoe vindt u talrijke cafés en restaurants om te lunchen of dineren. Eet u liever een hapje in de openlucht, is de »Nierswelle« naast de stadspoort zeer aan te bevelen. Hier kunt u op de trappen aan het water zitten. Er is dan wel geen café of restaurant, maar schuin tegenover zit wel een bakker.

Toegankelijkheid

Voor het museum bevindt zich een parkeerplaats voor bezoekers die in het bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart. Vanaf de parkeerplaats is de ingang van het museum via een helling te bereiken (deurbel). Het museum beschikt over een lift, zodat alle verdiepingen en tentoonstellingsruimtes van het museum met rolstoel of rollator toegankelijk zijn (max. deurbreedte 80 cm). Er is bovendien een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig.

Aanvullende informatie

Het museumteam biedt voor docenten een Teachers Point aan. Hierbij hebben ze de gelegenheid aan het begin van een tentoonstelling de nieuwe presentatie in het museum te bekijken.