Museum Het Valkhof

Over het museum

Museum Het Valkhof biedt het mooiste van Romeins Nederland, een kleurrijke collectie moderne kunst en een prachtige verzameling oude kunst. Je komt alles te weten over het Romeinse leger en het leven van alledag toen Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was. Ook kun je genieten van hedendaags Expressionisme, eeuwenoude schilderijen, prenten en kunstnijverheid. Vaste presentaties en wisselexposities in een schitterend modern gebouw.

Wat is hier nog meer?

Museum Het Valkhof is gehuisvest in een modern gebouw van architect Ben van Berkel van UNstudio uit Amsterdam. Het speelse en lichte interieur geeft een lichtvoetige sensatie- in tegenstelling tot de gesloten façade. Een imposant trappenhuis met berkenhouten zijkanten leidt naar de glazen museumgalerij. Hier heeft u een schitterend uitzicht op monumentale kastanjebomen, het rivierenlandschap en het Valkhofpark. Cultuur, architectuur en natuur vallen op deze plek samen.

Tips over het museum

Het museum staat aan de rand van het historische centrum van Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Vanuit het museum heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Waal. Naast het museum bevindt zich het Valkhofpark met daarin de Nicolaaskapel die rond het jaar 1000 is gebouwd. De kapel is van april t/m oktober te bezoeken.

Rusttijden

Museum Het Valkhof beschikt over een museumcafé. In de directe omgeving van het museum zijn veel restaurants te vinden. Het nabij gelegen Valkhofpark is een mooie plek om te picknicken.

Toegankelijkheid

In de ondergrondse parkeergarage Kelfkensbos, direct voor het museum, zijn parkeerplaatsen voor minder-validen aanwezig. Het museum is uitstekend toegankelijk voor bezoekers die minder goed ter been zijn. Een hellingbaan, een lift en rolstoelen zijn aanwezig. De aula/lezingenzaal beschikt over een ringlijn voor bezoekers met een hoorprobleem. Het museum is geschikt voor rolstoelers. Er is een beperkt aantal rolstoelen aanwezig, die door een begeleider geduwd moet worden. Voor gemotoriseerde rolstoelen gelden speciale regels: rolstoelen met een verbrandingsmotor kunnen helaas niet worden toegelaten. Stapvoets rijden is verplicht. De personenlift meet 89 x 145 cm.