Thermen­museum Heerlen

Over het museum

In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum – de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.

Wat is hier nog meer?

Zoeken naar de bron. Archeologisch onderzoek naar het Romeinse badhuis. Een vraag binnen het onderzoek zal zijn: hoe oud zijn de thermen eigenlijk? Er is maar een keer gedegen archeologisch onderzoek naar gedaan, ruim 70 jaar geleden. Tegenwoordig beschikken we echter over onderzoekstechnieken waarmee heel nauwkeurig onderzoek kan worden gedaan. Er zijn aanwijzingen dat het Romeinse badhuis bijna een eeuw ouder is dan tot nu toe werd aangenomen. Als dat wetenschappelijk kan worden aangetoond, betekent dit dat het oudste Romeinse gebouw van Nederland in Heerlen ligt.

Tips over het museum

In Heerlen is er altijd wel iets te doen. Of het nu gaat om sportiviteit, muzikaliteit of hilariteit: Heerlen bruist! Wil je een dagje uit, dan heeft Heerlen en de regio voor iedereen wat te bieden. Cultura Nova, het International Breakdance Event, Kinderstad, klimhal Neoliet, dierentuin GaiaZOO, wereldtuinen Mondo Verde of Snowworld. Of gezellig slenteren langs de etalages. Niet alleen in het centrum, maar ook de Woon- en autoboulevard. Of bezoek de historische musea Kasteel Hoensbroek en Thermenmuseum of Schunck.

Rusttijden

Alle In het centrum gelegen restaurants in Heerlen. Uit eten in Heerlen? Je vindt het op www.eet.nu/heerlen/in-het-centrum

Toegankelijkheid

Het museum es drempelvrij. Het Thermenmuseum is geheel rolstoelvriendelijk. Het museum heeft een brede ingang. Het pand beschikt verder over een lift en is dus geheel rolstoeltoegankelijk. Er is een gereduceerd tarief voor invaliden en één begeleider. Honden hebben geen toegang. M.u.v. geleide-/ hulphonden deze zijn wel toegestaan.