LVR-Niederrhein­museum Wesel

Over het museum

Als toekomstig museum van het LVR (Landschaftsverband Rheinland) zal hier alles in het teken staan van de Nederrijn en de aangrenzende regionen: Keur-Keulen, Westfalen, het Ruhrgebied en Nederland. In het museum kunnen bezoekers meer te weten komen over de culturele verbondenheid en de economisch-politieke en persoonlijke relaties tussen Nederrijn en Nederland, Vlaanderen en Brabant. Verder zal hier ook uitgebreid aandacht worden besteed aan de ruim driehonderdjarige aanwezigheid van Brandenburg-Pruisen langs de Niederrhein.

Tips over het museum

Het museumgebouw maakt onderdeel uit van de Festung Wesel en is omgeven door andere gebouwen uit de voormalige citadel. Wesel was ooit de belangrijkste stad aan het onderste deel van de Niederrhein, maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel compleet verwoest. Dankzij de ligging aan de samenstroom van Lippe en Rijn heeft Wesel een hoge recreatiewaarde.

Rusttijden

Het stadscentrum met een keur aan cafés en restaurants is vanaf het museum te voet goed te bereiken. Hier vindt u bovendien talrijke winkelvoorzieningen. Een museumcafé is momenteel helaas nog niet aanwezig.

Toegankelijkheid

De tentoonstellingsruimtes zijn toegankelijk met rolstoel of rollator.