Museum der Deutschen Binnenschifffahrt

Over het museum

Tegen de achtergrond van een schilderachtig badcomplex in jugendstilstijl wordt de geschiedenis van de binnenvaart op interactieve en spannende wijze aan de hand van vele gedetailleerde modellen en historische pronkstukken tot leven gebracht. In het Museum der Deutschen Binnenschifffahrt is Duitslands grootste verzameling met betrekking tot de scheepvaart op rivieren, kanalen en meren ondergebracht. Daarnaast worden hier jaarlijks twee wisselende tentoonstellingen rond de thema’s maritieme kunst, havens en industrieel erfgoed gepresenteerd.

Wat is hier nog meer?

Een volledig opgetuigde Nederlandse tjalk uit 1913 is de blikvanger in het grote zwembadcomplex. En een ronde door de interessante tentoonstelling biedt meteen de gelegenheid ook het bijzondere historische gebouw zelf uitgebreid te bezichtigen.

Tips over het museum

Duisburg heeft de grootste binnenhaven ter wereld. Het museum bevindt zich direct aan de Rijn, aan de monding van de Ruhr. Op loopafstand van het museum liggen aan het Leinpfad, de Rijnpromenade van Duisburg-Ruhrort, bovendien drie unieke drijvende monumenten, onze museumschepen. In de zomermaanden is er verder de gelegenheid om vanuit het museum een rondvaart te maken door de Duisburgse haven.

Rusttijden

Op aanvraag en in overleg met de medewerkers van de bezoekersinformatie kunnen voor groepen een hapje en een drankje worden verzorgd.
Rond het museum zijn er voldoende mogelijkheden om te picknicken. En ook in de nabijgelegen wijk Ruhrort zijn er verschillende eetgelegenheden te vinden.

In het ruim van kinderschip »Hermann« hebben schoolklassen en groepen de mogelijkheid om een zelf meegebracht ontbijt te nuttigen.

Toegankelijkheid

Alle tentoonstellingsruimtes zijn met rolstoel of rollator toegankelijk. Voor de duur van het museumbezoek kan zo nodig bij de kassa gratis een rolstoel of rollator worden geleend.

Aanvullende informatie

Voor filmopnames en de publicatie van foto’s is een vergunning vereist.