Museum der Deutschen Binnenschifffahrt

Over het museum

Tegen de achtergrond van een schilderachtig badcomplex in jugendstilstijl wordt de geschiedenis van de binnenvaart op interactieve en spannende wijze aan de hand van vele gedetailleerde modellen en historische pronkstukken tot leven gebracht. In het Museum der Deutschen Binnenschifffahrt is Duitslands grootste verzameling met betrekking tot de scheepvaart op rivieren, kanalen en meren ondergebracht.

Wat is hier nog meer?

Een volledig opgetuigde Nederlandse tjalk uit 1913 is de blikvanger in het grote zwembadcomplex. En een ronde door de interessante tentoonstelling biedt meteen de gelegenheid ook het bijzondere historische gebouw zelf uitgebreid te bezichtigen.

Tips over het museum

Wat zou een scheepvaartmuseum zijn zonder museumschepen! Drie unieke drijvende monumenten liggen afgemeerd aan de Ruhrort Rijnpromenade, het jaagpad: de raderstoomboot „Oscar Huber“, de emmerbaggermolen „Minden“ en het historische kraanschip „Fendel 147“.
De schepen liggen op ongeveer 15 minuten lopen van het museum in de havenmond en kunnen elk jaar van Goede Vrijdag tot oktober worden bezocht.

Toegangsprijzen:

Volwassenen: € 3,00
Verlaagd: € 1,50
Familieticket (1 volwassene en kind(eren)): € 4,00
Gezinsticket (2 volwassenen en kind(eren)): € 7,00
Er zijn ook gereduceerde combinatietickets voor het museum en de museumschepen.

Duisburg heeft de grootste binnenhaven ter wereld. Het museum ligt direct aan de Rijn, aan de monding van de Ruhr. In de zomermaanden is het mogelijk om vanuit het museum een havenrondvaart door de haven van Duisburg te maken.

Rusttijden

Schoolklassen en groepen hebben de mogelijkheid om hun eigen ontbijt mee te brengen op het dek van het kinderschip „Hermann“.

Het restaurant „Siamo Qui“, dat Italiaanse gerechten serveert, ligt naast het museum. In het nabijgelegen Ruhrort zijn er ook eetgelegenheden, bijvoorbeeld „Die Ankerbar“ of „Zum Hübi“.

Toegankelijkheid

Alle tentoonstellingsruimtes zijn met rolstoel of rollator toegankelijk. Voor de duur van het museumbezoek kan zo nodig bij de kassa gratis een rolstoel of rollator worden geleend.

Aanvullende informatie

Voor filmopnames en de publicatie van foto’s is een vergunning vereist.