Odapark Venray

Over het museum

Het Odapark is een uniek centrum voor nationale en internationale hedendaagse kunst in Venray. Te midden van het grote parklandschap met oude bomen, verschuivende duinen en een beeldenpark (Beeldenbos / beeldenbos) met werken van hedendaagse kunstenaars is het Oda-paviljoen. Hier wordt moderne kunst getoond in wisselende tentoonstellingen voor het publiek. Naast een doorlopend expositieprogramma organiseert Odapark regelmatig multidisciplinaire kunstevenementen over innovatieve en moderne onderwerpen. Het Oda Pavilion herbergt het originele theehuis, dat regelmatig lezingen, concerten en multidisciplinaire kunst- en culturele evenementen organiseert in samenwerking met verschillende culturele organisaties uit de Euregio.
Het theehuis grenst aan een foyer die dient als locatie voor het Oda Café en evenementen in het Odapark. Odapark draagt de idee uit dat kunst ‘voor en van iedereen’ moet kunnen zijn en is in die lijn gratis toegankelijk.

Wat is hier nog meer?

Kunstlab is het nieuwe paviljoen van Odapark voor kunsteducatie, kunstervaring en talentontwikkeling. Het idee om binnen en buiten met elkaar te verbinden, speelt een belangrijke rol bij de selectie van programma’s en activiteiten. De locatie, met een prachtig uitzicht op het beeldenpark, nodigt uit tot. Het park en de natuur spelen een verbindende rol tussen kunst en onderwijs. Het Odapark Art Lab biedt workshops voor kinderen, adolescenten en volwassenen. Er is ook een speciale aanbieding voor groepen, bedrijven, instellingen en organisaties.Soul is om hedendaagse kunst te creëren, een streng publiek.

Odapark ziet kunst in experiment en dialoog met een vrije geest voor iedereen die het wil en staat ervoor open. Workshops, lessen en lezingen in het Kunstlab nodigen je uit om vragen te stellen en op zoek te gaan naar iets dat je niet kent. Odapark presenteert – naast de museumlessen voor groepen en schoolklassen – nieuwe pop-upworkshops voor kinderen (en ouders die willen deelnemen). Iedereen kan een artistieke middag beleven in het Art Lab van het Odapark zonder registratie. Deze workshops zijn opgezet door docenten van het Kunstlab en zijn geïnspireerd op het Bilderwald (Beeldenbos).

Tips over het museum

Odapark is naast het Art Institute en Sculpture Forest ook een park waar je kunt wandelen.
Met zijn vele oude bomen, lanen en zandduinen is dit goed onderhouden en tegelijkertijd originele landschap de groene long voor de inwoners van Venray. Hier kunt u genieten van en genieten van hedendaagse kunst in het midden van de natuur. De samenvloeiing van kunst, natuur en geschiedenis maakt Odapark tot een bijzondere omgeving.

Rusttijden

Het cultureel centrum Odapark en zijn 100 jaar oude theehuis, uitgerust met moderne cateringfaciliteiten, liggen te midden van een prachtig park met veel groen. Het theehuis heeft beperkte cateringfaciliteiten, maar kan op verzoek lunch bieden. In het gebeeldhouwde bos zijn genoeg plaatsen om te picknicken. Verrukkelijk is het aantrekkelijke en moderne Oda Café met zijn drie prachtige terrassen met uitzicht op de sculpturen op de binnenplaats van het museum.

Toegankelijkheid

Het Odapaviljoen is rolstoel-toegankelijk, het Beeldenbos is grotendeels rolstoel-toegankelijk.
Let op: tijdens concerten, lezingen en andere activiteiten zijn de tentoonstellingen in het Theehuis voor bezoekers beperkt toegankelijk.