Städtisches Museum Schloss Rheydt

Over het museum

Het Städtisches Museum Schloss Rheydt is de enige uit de renaissance bewaard gebleven waterburcht in de omgeving van de Niederrhein. Het historische kasteelcomplex en het herenhuis gunnen bezoekers een interessante blik in de kunst en cultuur van de renaissance. Naast over het hoofse leven komt men hier ook veel te weten over de stadsgeschiedenis van Mönchengladbach.

Wat is hier nog meer?

Niet alleen in, maar ook rondom het kasteel is er veel te zien en beleven. Bij een wandeling over het kasteelterrein krijgen leerlingen bijvoorbeeld een goed beeld van hoe de vesting toentertijd werd verdedigd. Want ook de kazematten, de ondergrondse bunkers, zijn bewaard gebleven en vrij toegankelijk.

Tips over het museum

Schloss Rheydt ligt ver buiten het centrum. Het is na een bezoek aan het museum echter wel een mooie uitvalsbasis voor een ontspannende wandeling in het aangrenzende bos.

Rusttijden

Het park bij het museum is, als het weer het toelaat, de ideale plek voor een picknick. Bovendien bevindt zich op het voorhof van het kasteel restaurant Purino. Hier staan heerlijke pizza’s en pasta’s op het menu, waarvan zowel in het restaurant als buiten op het terras kan worden genoten. Een perfecte afsluiting van een museumbezoek!

Toegankelijkheid

Het herenhuis is voor bezoekers in een rolstoel volledig toegankelijk. Het beschikt over een lift en een rolstoeltoegankelijk toilet met alarmknop. De voorburcht is voor rolstoelgebruikers slechts beperkt toegankelijk. En ook de met kasseien geplaveide paden rond het kasteel kunnen een lichte barrière vormen. Loophulpmiddelen met kleine wielen rollen hier niet al te comfortabel overheen. Er zijn hier echter geen steile hellingen aanwezig.