Alt, zeitgenössisch oder fiktiv?

Topics
Beeldende kunst | de mens
Tentoonstelling
KunstLAB | Beeldenbos
Doelgroepen
Voortgezet onderwijs
Curriculum covers
Kunst
Formaat
Workshop
Duur
1,5 uur
Opkomst
max. 30

Inhoud

“Oud, hedendaags of fictie?”
Kunst zet aan tot reflectie en maakt ons bewust van onze oude en nieuwe gewoontes en is beïnvloed door maatschappelijke ontwikkelingen. Is Ecce Homo Tesco een momentopname van deze tijd? Ons veranderende gedrag heeft invloed op ons lichaam, maar beïnvloedt het in de toekomst ook ons schoonheids- en ideaalbeeld?

 

Vervaltijd

Naar aanleiding van het beeld Ecce Homo Tesco van Doyle & Mallinson, een kennismaking met hedendaagse kunst. Deze wordt ingeleid met een reflectieve kunstles over “de (on)mogelijke mens”  bij de betreffende sculptuur in het Beeldenbos van Odapark.

Een confrontatie met de (on)mogelijke mens. Een les op verschillende niveaus waarbij de relatie tussen maatschappelijke en fysieke veranderingen onderzocht wordt, met als resultaat een beeldend ‘wetenschappelijk’ onderzoek. De kunstwerken Ecce Homo Erectus en Ecce Homo Tesco van Doyle & Mallinson zijn uitgangspunt voor deze les.

Er wordt een combinatie van tweedimensionale- en driedimensionale technieken aangeboden om alle ideeën vorm te kunnen geven.

Aantekeningen, voorbereiding en follow-up

Het programma van het Kunstlab wordt speciaal ontwikkeld door het eigen projectteam van Odapark, dat hiervoor samenwerkt met BAM het mobiele atelier (Suzanne Berkers) en Kunstenaar in de Klas (Roel Sanders).

Odapark beschikt tevens over een educatieve dienst voor rondleidin-gen en ondersteuning van projecten. Binnen de dienst hebben veel van de educatief medewerkers een specifiek vak- en aandachtsgebied, mede gebaseerd op hun kennis en ervaring met verschillende leeftijds-categorieën. Rondleidingen voor groepen zijn aan te aanvragen via 0478-513690 of educatie@odapark.nl.