Denker oder Träumer?

Topics
Beeldende kunst | Experimenteel art
Tentoonstelling
KunstLAB | Beeldenbos
Doelgroepen
Voortgezet onderwijs
Curriculum covers
Kunst
Formaat
Workshop
Duur
1,5 uur
Opkomst
max. 30

Inhoud

Met in ogenschouw Scheissbär van Erik Habets, een kennismaking met beeldende kunst in het Beeldenbos. Het programma wordt ingeleid met een kunstkijkles en verwerkt in een experimentele schilderles.

“Denker of dromer?” In dit programmaonderdeel krijgt de verbeelding ruimte door verschillende manieren van waarnemen in te zetten.

Vervaltijd

Het kunstwerk Scheissbär is uitgangspunt voor de experimentele les waarnemend tekenen en vrij schilderen op klein en groot formaat. “Iedereen is een kunstenaar”, zei Joseph Beuys. Als kunstenaar kun je je eigen wereld scheppen waarbij dieren menselijke eigenschappen krijgen en omgekeerd.

Afhankelijk van het weer wordt er in het Beeldenbos of in het Kunstlab gewerkt.

Aantekeningen, voorbereiding en follow-up

Het programma van het Kunstlab wordt speciaal ontwikkeld door het eigen projectteam van Odapark, dat hiervoor samenwerkt met BAM het mobiele atelier (Suzanne Berkers) en Kunstenaar in de Klas (Roel Sanders).

Odapark beschikt tevens over een educatieve dienst voor rondleidin-gen en ondersteuning van projecten. Binnen de dienst hebben veel van de educatief medewerkers een specifiek vak- en aandachtsgebied, mede gebaseerd op hun kennis en ervaring met verschillende leeftijds-categorieën. Rondleidingen voor groepen zijn aan te aanvragen via 0478-513690 of educatie@odapark.nl.