Museum Burg Linn

Over het museum

Laat u meevoeren op een reis door de tijd, van het Romeinse castellum Gelduba naar de Frankische vorsten en van het middeleeuwse kasteelleven via mennonitische wevers tot aan de moderne stadsgeschiedenis van Krefeld. In Burg Linn, het Jagdschloss en het Archäologisches Museum komt u alles te weten over het leven langs de Niederrhein door de eeuwen heen.
Er wordt hard gewerkt aan een speciale app om het museum mee te verkennen.

Bovendien verschijnt er op de website van het museum binnenkort informatie over actuele tentoonstellingen en geplande evenementen en zal er hier onderwijsmateriaal voor docenten te downloaden zijn.

Wat is hier nog meer?

Het aan de Andreasmarkt gelegen Deutsches Textilmuseum presenteert interessante wisselende tentoonstellingen. In de historische stadskern van Linn zijn er nog vakwerkhuizen en delen van de oorspronkelijke stadsmuur te zien.

Tips over het museum

Naast de overblijfselen uit de Romeinse tijd is dé highlight van het Archäologisches Museum de gouden vorstenhelm uit de Frankische tijd. In de burcht is het skelet van de eerste kasteelheer Otto von Linn te zien. Verder biedt de hoofdtoren een indrukwekkend uitzicht over de omgeving.

Rusttijden

In het hele kasteelpark en in de voorburcht mag op het gras worden gepicknickt. In de voorburcht staan bovendien genoeg bankjes om overdekt en uit de regen te pauzeren. Verder is er dicht bij het kasteel, in het kasteelpark, een grote speeltuin aanwezig. Voor een kopje koffie met iets zoets of een complete maaltijd kunt u terecht in Museumscafé Linn. Groepen zijn op afspraak van harte welkom in de zalen aan de Rheinbabenstraße 110 (info@museumscafe-linn.de / tel. +49 (0)2151 481482).

Toegankelijkheid

Het Museum Burg Linn en het Jagdschloss zijn slechts beperkt rolstoeltoegankelijk. De ruimtes op de bovenste etages zijn met een rolstoel niet en voor wie slecht ter been is moeilijk te bereiken. Het Archäologisches Museum is rolstoeltoegankelijk. De boven gelegen tentoonstellingsruimtes zijn met een lift te bereiken. Ook de buitenruimtes van de musea zijn met rolstoel of rollator goed toegankelijk.