Museum Burg Linn

Over het museum

Wilt u een reis door de tijd maken van het Romeinse fort Gelduba tot de Frankische vorsten, van de middeleeuwse burchtdrukte tot de Mennonietenwevers en de moderne geschiedenis van de stad Krefeld? Kasteel Linn, het jachtslot en het Archeologisch Museum vertellen verhalen over het leven aan de Nederrijn door de eeuwen heen.

We werken momenteel aan een nieuw educatief programma voor het museum dat bezoekers tijdens rondleidingen en workshops meeneemt door de geschiedenis van de menselijke ontwikkeling door de eeuwen heen. De nadruk zal liggen op de Romeinse periode en de Middeleeuwen.

Ontdek de huidige en toekomstige aanbiedingen op onze homepage. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en informatie over ons programma ontvangen, zodat u uw bezoek met uw schoolklas kunt plannen en in overleg met ons kunt voorbereiden, laat dan gerust uw e-mailadres / contactgegevens achter. Zo kunnen we ons ook optimaal aanpassen aan uw schoolklas.

Wat is hier nog meer?

Het aan de Andreasmarkt gelegen Deutsches Textilmuseum presenteert interessante wisselende tentoonstellingen. In de historische stadskern van Linn zijn er nog vakwerkhuizen en delen van de oorspronkelijke stadsmuur te zien.

Tips over het museum

Naast de sporen van de Romeinen is het hoogtepunt van het archeologisch museum de gouden prinselijke helm uit de Frankische tijd.
Vanaf de donjon van onze historische waterburcht heeft u een indrukwekkend uitzicht op de omgeving.

Rusttijden

Picknicken is toegestaan op de weilanden in het kasteelpark en in de buitenste ringmuur. In de buitenste vesting is er ook de mogelijkheid om op overdekte banken te zitten, beschermd tegen de regen. Er is een grote speeltuin in het kasteelpark in de directe omgeving van het kasteel.

Toegankelijkheid

Het Museum Burg Linn en het Jagdschloss zijn slechts beperkt rolstoeltoegankelijk. De ruimtes op de bovenste etages zijn met een rolstoel niet en voor wie slecht ter been is moeilijk te bereiken. Het Archäologisches Museum is rolstoeltoegankelijk. De boven gelegen tentoonstellingsruimtes zijn met een lift te bereiken. Ook de buitenruimtes van de musea zijn met rolstoel of rollator goed toegankelijk.