Alt, modern oder Zukunft?

Topics
Beeldende kunst | leven en dood | menselijke vormen
Tentoonstelling
KunstLAB | Beeldenbos
Doelgroepen
Groep 1 en 8 van de basisschool
Curriculum covers
Kunst
Formaat
Workshop
Duur
1,5 uur
Opkomst
max. 30

Inhoud

Een kennismaking met actuele kunst in Odapark met voorafgaand eraan een onderzoekende groepsles. Op groot formaat wordt het beeld bekeken en gezamenlijk besproken en bediscussieerd.

“Oud, modern of toekomst?” Een skelet herinnert ons aan leven en dood. Het kunstwerk laat beide zien en biedt tegelijk een spiegel aan van onze huidige gewoontes. Is Ecce Homo Tesco een momentopname van deze tijd? Ons veranderende gedrag heeft invloed op ons lichaam…

Vervaltijd

Groep 1 t/m 4 krijgt spelenderwijs een anatomische les na het bekijken van het werk Ecce Homo Tesco en vervolgens doen de kinderen een beeldend project omtrent het skelet. In groepjes werken de kinderen op een groot formaat paneel.

Groep 5 t/m 8 werken aan het lichaam van de toekomst. In een beeldend onderzoek naar mogelijke nieuwe menselijke vormen, werken de kinderen in kleine groepjes en met hergebruik van materialen aan een nieuw soort mens.

Aantekeningen, voorbereiding en follow-up

 

Het programma van het Kunstlab wordt speciaal ontwikkeld door het eigen projectteam van Odapark, dat hiervoor samenwerkt met BAM het mobiele atelier (Suzanne Berkers) en Kunstenaar in de Klas (Roel Sanders).

Odapark beschikt tevens over een educatieve dienst voor rondleidin-gen en ondersteuning van projecten. Binnen de dienst hebben veel van de educatief medewerkers een specifiek vak- en aandachtsgebied, mede gebaseerd op hun kennis en ervaring met verschillende leeftijds-categorieën. Rondleidingen voor groepen zijn aan te aanvragen via 0478-513690 of educatie@odapark.nl.

KIJKWIJZERS:
De Kijkwijzer van het Kunstlab voor het basisonderwijs is gratis te downloaden.
De Kijkwijzer Beeldenbos voor het voortgezet onderwijs onderbouw.
De Kijkwijzer Beeldenbos voor het voortgezet onderwijs HAVO+, met een uitbreiding voor de tentoonstelling ECCE HOMO ERECTUS,
Extra Kijkwijzer bij de expositie ECCE HOMO ERECTUS