Rund um das Tierreich

Topics
Dierengroepen
Tentoonstelling
Permanente tentoonstelling
Doelgroepen
Groep 1/tm 4 van basisonderwijs
Curriculum covers
Biologie
Formaat
Rondleiding
Duur
1,5 uur
Opkomst
20 - 30
Kosten

4,50 € per leerling

Inhoud

Onderzoekend leren in groepjes. Het Natuurhistorisch Museum Maastricht biedt een divers lesprogramma voor scholen uit zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. De leerlingen maken op een speelse en interactieve manier kennis met diverse onderwerpen uit de biologie en geologie van Zuid- Limburg. Denk bijvoorbeeld aan een bijenles of een les over monsters uit het verleden. Als docent kunt u het museumbezoek zelf invullen, maar de medewerkers van het museum geven graag suggesties om het rendement van het museumbezoek zo hoog mogelijk te maken. Ook bestaat er de mogelijkheid om een activiteit op maat samen te stellen.

Vervaltijd

Kleuters en leerlinge gaan in de biologiezaal aan de slag en onderzoeken hoe je verschillende dierengroepen kunt herkennen en onderscheiden. Ze onderzoeken hoe een vis kan zwemmen, hoe een vogel kan vliegen en welke dieren reptielen en amfibieën zijn. Ledere diergroep komt aan bod en de leerlingen gebruiken al hun zintuigen om de wonderlijke wereld der dieren te ontdekken.

Aantekeningen, voorbereiding en follow-up

Alleen in het Nederlands! Meer weten? Download de lesbrief : nhmmaastricht.nl/download/lesbriefrondjedierenrijk.pdf Om te boeken of voor meer informatie: neem contact op met museum@maastricht.nl of Romy Endeman, romy.endeman@maastricht.nl | Tel.: +31 (0)43 | 3505490 | Dinsdag en woensdag van 9-17 uur. Wilt u andere onderwerpen behandelen dan wat wij in ons vast aanbod hebben? Komt u met een andere doelgroep? Dan maken wij uw bezoek graag op maat. Neem contact met museum@maastricht.nl, dan gaan we graag met u in gesprek over alle mogelijkheden. Modul-Handout